10 activiteiten die je zou moeten ondernemen rondom Malaga. Ontdek Spanje!

Meer dan 15,000 km², bijna een vijfde van de oppervlakte van Andalusië is beschermd natuurgebied. Dit is meer dan in de andere autonome regio's in Spanje. 

De diversiteit van het landschap is verbijsterend. Deze natuurlijke schoonheid, in combinatie met meer dan 300 dagen zon per jaar maken van Andalusië een authentiek paradijs voor mensen die van het buitenleven houden. 


Hier zijn 10 van mijn favoriete excursies voor de hele familie. Deze lijst zou al veel langer kunnen zijn. Er zijn zoveel mooie dingen te zien en te doen in de omgeving. 

Alle geselecteerde activiteiten die hier worden beschreven zijn uitgeprobeerd en getest met jonge kinderen., en elke uitstap zal je gezin een onvergetelijke dag bezorgen. Ze nemen je mee naar gebieden van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid die allemaal vrij toegankelijk zijn voor het algemene publiek. 


Alhoewel de toegang tot deze activiteiten gratis is, indien je niet in het bezit bent van de juiste uitrusting zal je deze spullen ter plaatse moeten huren. Aanbevolen plaatsen voor het huren van kajaks en fietsen zijn terug te vinden in de links onder iedere activiteit. De grotten van Nerja is de enige activiteit waarbij je entree betaald. Al de activiteiten zijn binnen twee uur rijden van het centrum van Malaga.   


Wij hopen dat je net zoveel van de ervaring geniet als wij en dat je de enorme kwetsbaarheid van deze lokale omgeving waardeert. Toon respect, het behoud van deze plekjes verdient alle inspanningen die wij kunnen doen.  


Kajakken op zee in Maro Kajakken op zee van Burriana strand in Nerja naar Maro is een uitzonderlijke reis door het natuurgebied Acantilados de Maro-Cerro Gordo. Watervallen, verborgen stranden, kristalhelder water en een van de meest ongerepte kustlijnen. Een enorme aanrader, je zult niet teleurgesteld worden. Wandelen over de hangbruggen van MonachilDit is altijd een groot succes met de familie, een echt Indiana Jones dagje uit. De hangbruggen zullen een blijvende indruk achterlaten, net zoals de watervallen, de rivier en de natuurlijke zwembaden, de grotten, de tunnels en het uitzonderlijke mooie platteland.  Zwemmen in het Bermejales meerHet Bermejales meer is een enorm groot, door de mens aangelegd reservoir. Het meer heeft een omtrek van 28 km. De waterkwaliteit is verbazingwekkend, zeer schoon en warm. Het meer is gevuld met verschillende soorten vissen. Kanovaren, zeilen, waterfietsen, fietsen .. noem het maar op: er is voor elke wat wils.   Zwemmen in de rivieren van La ResineraDe rivieren waar in gezwommen kan worden liggen binnen de Sierras de Tejeda, Almijara en het Alhama Natuurpark, in de buurt van het dorpje Fornes, zeer dicht bij Bermejales. Het water komt uit dezelfde bron als die van een van de schoonste rivieren in Andalusië - de Rio Cebollón. Op zoek naar een prachtige plek om te picknicken? Dan ben je hier aan het goede addres. Daarnaast is dit een geweldige plek voor het maken van wandelingen. 

Ontdek het El Torcal natuurreservaatWelkom in het land van de dinosaurussen. Het hele gebied lag zo'n 100 miljoen jaar geleden onder de zee. Rond de meest opvallende karstformaties van Europa worden er voortdurend fossielen gevonden. Rotsformaties zijn vernoemd naar uitstraling, zoals de sfinx, de kruik, de kameel en de schroef, waardoor de verbeelding van je kinderen zich de vrije loop kan laten tijdens het zoeken van de verschillende rotsformaties. Er zijn drie vaste routes binnen het reservaat, van groen naar rood. Houd een picknick, verken het park en breng hier een geweldige dag door met het hele gezin.  Fiets de Via Verde de la SierraDe Via Verde de la Sierra loopt van het dorpje Olvera naar Puerto Serrano. Hij werd uitgeroepen tot het beste 'Groene Pad' in Europa in 2009 en kwam op de tweede plaats voor 'Uitmuntendheid' in 2013. Je fietst door tunnels van verschillende lengte, over bruggen en viaducten, door weelderige valleien, langs rivieroevers, door weiden en velden en langs een aantal van Andalusië's meest zorgvuldig beschermde natuurlijke monumenten, waaronder het huis van Europa's grootste kolonie nestende gieren.  


Wandelen in Alhama de GranadaAlhama de Granada is een plek die dichters en reizigers door de eeuwen heen heeft geïnspireerd. De romantische reiziger Teofilo Gautier beschreef het stadje als ‘een arendsnest, hangend vanaf een enorme rots of piek’. De naam Alhama is afgeleid van het Arabische - al-hammam - wat thermale baden betekent, 

De kloof biedt enkele grote wandelroutes, mooie picknickplekken, plaatsen om te zwemmen in de zomermaanden en natuurlijk de thermale baden. 


Vogels spotten in het Guadalhorce Natuurpark
Dit minder bekende natuurpark is gelegen midden in het centrum van de provincie Malaga. Een plek van vrede en rust, het is haast niet te geloven dat het maar op 15 minuten afstand ligt van de luchthaven van Malaga. Het is een waar vogelparadijs, want het ligt pal op een van de belangrijkste migratieroutes van Afrika naar Europa. Er zijn ook enkele fantastische mountainbike-, fiets- en wandelroutes aanwezig.   


Ontdek de grotten van NerjaDit is een van de meest bezochte attracties in de Costa del Sol en bij ieders normen gezien als een natuurlijk wonder. De thuisbasis van 's werelds grootste stalagmiet en werkelijk wonderschone binnenkamers. Een bezoek aan de Nerja grotten moet op de to-do list staan van ieder gezin.  


Wandel langs de Chillar rivier
Een van de klassieke Costa del Sol wandelingen. Een wandeling langs de Rio (rivier) Chillar in Nerja is een zomertraditie in de meeste huishoudens.

Tijdens de zomermaanden kan het hier erg druk zijn, maar dat is meer dan de moeite waard. Hoe hoger je gaat, hoe spectaculairder het platteland. Je kan volop genieten van mooie watervallen, lekker zwemmen in de rivier en ongerepte natuur.  

127 views0 comments